Автор:

головний редактор блогу Фінансової Академії Актив, креатор email-розсилок

CIMA припиняє проведення іспитів російською мовою

2022-08-18
235

Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів, яка об’єднує Американський інститут CPA (AICPA) та Міжнародну асоціацію спеціалістів з управлінського обліку (CIMA) припиняє проведення іспитів для отримання Сертифікату CIMA «Управління ефективністю бізнесу» та Диплома «Управління бізнесом» російською мовою в усіх країнах.

Про це рішення Асоціація повідомила на офіційному сайті CIMA. Його прийняли ще у березні 2022 року. Головною причиною стало вторгнення росії та білорусі в Україну. На тлі цієї події в Асоціації поставили під сумнів подальшу життєздатність російськомовних програм та сертифікацій CIMA.

Професійна кваліфікація CIMA містить 12 іспитів англійською. Міжнародна асоціація спеціалістів з управлінського обліку (CIMA) створила додатково 2 програми підвищення кваліфікації російською мовою ще у 2010 році. CIMA Р1 та CIMA Р2 російською були аналогами двох відповідних англомовних програм операційного та управлінського рівнів у кваліфікації CIMA. Кандидати, які успішно складали іспити Р1 і Р2, отримували сертифікат CIMA Cert PM (rus). Наступною сходинкою підтвердження кваліфікації був комплексний ситуативний іспит на диплом CIMA Adv Dip MA. Він з’явився у 2017-му році як додаткова сходинка підготовки для спеціалістів управлінського рівня, які не володіють англійською.

Команда нашої академії готувала фінансових спеціалістів та управлінців до іспитів на сертифікат CIMA з 2015-го року. Щороку близько 80% кандидатів успішно складали офіційні іспити та робили наступні кроки у своїй кар’єрі.

В Асоціації заявили, що ухвалити рішення про закриття програм російською було непросто, враховуючи наслідки для студентів та провайдерів навчання. Найближчим часом обіцяють повідомити більше інформації про можливі подальші дії для активних студентів цих програм.

Непоганою альтернативою програмам CIMA стануть курси з фінансового менеджменту від АСРМ. Зареєструйтесь та пройдіть 3 пробних уроки курсу «ACPM: Професійний фінансовий директор» безкоштовно!

Рекомендуємо пройти:

Тест по бюджетированию

Тест по бюджетированию