Спілкувалася:

копірайтер проектів Фінансової академії Актив, Finassessment та Finrabota, UGC-редактор

Вікторія Мінченко

Вікторія Мінченко: опанувала професію польського бухгалтера всього за 3 місяці 

2022-09-27
579

Посада: бухгалтер

Пройшла курс: Бухгалтерський облік в Польщі для українських спеціалістів

Вікторія, як і багато інших українських фахівців, переїхала до Польщі через війну. До навчання в академії вона мала практичні навички з українського бухобліку і зовсім нічого не знала про польський. Але вже за 3 місяці навчання опанувала бухгалтерський облік Польщі, отримала британський диплом АСРМ і наразі шукає роботу в польських компаніях. І як каже сама випускниця, впевнена, що її отримає. 

В бліц-інтерв’ю Вікторія розповіла свою історію переїзду та навчання, а також поділилась професійними планами на майбутнє. 

  • Вікторія Юріївна, розкажіть про себе, чим раніше займались і як змінилось життя після переїзду в Польщу? 

До війни жила в Україні. Закінчила технікум за спеціальністю програмування, але повною мірою не працювала по ній, бо завагітніла, пішла в декрет і довгий час не працювала. Потім допомагала своєму чоловіку з бухгалтерією — він підприємець. Стала вести бухгалтерські приходи та витрати. І після цього вже знала, ким хочу працювати далі. 

Через російське вторгнення в Україну та з початком війни, переїхала у квітні до Польщі та одразу там знайшла роботу. Працюю зараз помічником в ресторані та на касі в Ikea. Також стала шукати курс бухгалтера, який би допоміг мені знайти високооплачувану роботу в Польщі. І я його знайшла. 

  • Чому обрали саме курс «Бухгалтерський облік в Польщі» від нашої академії? 

У Фінансовій Академії сподобалась відкритість та лояльність менеджерів. Курс підійшов за всіма параметрами — навчання онлайн і тривалість до 3 місяців. Мета була отримати навички роботи бухгалтером в Польщі і я їх отримала.

  • Як пройшло навчання? Що було найцікавіше, а з чим виникали складнощі? 

Навчання було насичене. За короткий проміжок часу пройшли дуже багато матеріалу: податки, рахунки, розв'язували задачі та проходили тести після кожного модулю. Зверталась по допомогу до тьютора, коли не знала деяких матеріалів за темами курсу.

Мені дуже сподобались практичні приклади з життя, якими ділився тьютор під час уроків. Дуже цікавими були лекції та перевіркові тести. Складними для мене виявились податки. Податків у Польщі багато, тому довелося багато чого запам'ятати, читати устави та кодекси.

  • Яку користь отримали від навчання? І наскільки швидко вдалося перелаштуватись на польський бухоблік? 

До курсу я нічого не знала про польську бухгалтерію. Після курсу я вже можу користуватись тими знаннями та навичками, які опанувала. Перехід був непростий. Треба і польською мовою володіти, але все вийшло. Також на курсі отримала навички знаходження потрібної інформації, тепер знаю, як і де її знайти.

  • Ви склали іспит ACPM на 72 бали. Що допомогло вам отримати такий гарний результат? 

Іспит ACPM склала з першої спроби. Гадаю, допомогли мені в цьому отримані навички після проходження курсу та мої записи в зошиті — ними дозволяють користуватись на іспиті. 

  • Тепер у вашому резюме міжнародний диплом із польського бухобліку. Наскільки важливо для вас було отримати диплом після навчання?

Отримати диплом важливо. Він потрібен для працевлаштування в Польщі. Звісно, також дивляться на людину, її професійні, особисті навички та уміння. Але диплом — це документальне підтвердження цих навичок. 

  • Чи вже шукаєте роботу за фахом? 

Планую працювати бухгалтером в Польщі та отримувати гідну платню. Хочу працювати у великій компанії, наприклад, як Metro. Наразі шукаю роботу. Вже оновила резюме і поки чекаю відгук на нього. Завдяки навчанню відчуваю себе впевнено під час пошуку роботи.

  • Яким фахівцям ви б порадили цей курс? 

Рекомендую цей курс всім, хто хоче опанувати нову професію або перелаштуватись до нових реалій в Польщі.

Бажаєте так само швидко опанувати бухгалтерський облік Польщі та почати кар’єру в ЄС? Записуйтесь на курс «Бухгалтерський облік в Польщі для українських спеціалістів» та отримайте безкоштовний доступ до першого модулю, щоб ознайомитись з програмою та роботою тьютора.

Рекомендуємо пройти:

Тест по МСФО с ответами

Тест по МСФО с ответами