Спілкувалася:

головний редактор блогу Фінансової Академії Актив, креатор email-розсилок

Ревізор Юлія Буфтяк: після курсу розуміння професії польського бухгалтера стало більше

2023-05-10
249

Посада: бухгалтер

Пройшла курс: Затребуваний бухгалтер в Польщі: основи та принципи бухгалтерського обліку простою мовою

“Отримання диплома було для мене ціллю навчання” — ділиться Юлія Буфтяк, бухгалтер з України та наш другий ревізор проєкту з тестування нової LMS-платформи. Під час проходження курсу з бухобліку Польщі, Юлія оцінювала роботу оновленого порталу та готувалась до іспиту АСРМ. Нещодавно вона його успішного склала, та вже має не тільки омріяний диплом, але й плани на подальше навчання. В інтерв'ю Юлія розповіла, як пройшло її навчання в ролі ревізора, що вдалося їй покращити на порталі та наскільки корисним виявився такий новий досвід.

- Юлія Олексіївна, розкажіть про себе, чому вирішили навчатись і як стали ревізором? 

Наразі живу в Україні. Працюю бухгалтером на підприємстві вже понад 10 років. На початку війни виїхала з донькою в Польщу, мала намір знайти там заробіток за професією. Але в процесі вивчення ринку праці зрозуміла, що бухгалтерський облік в Польщі відрізняється від українського. Повернувшись в Україну, знайшла потрібні курси в Фінансовій Академії Актив, і вже тут мені запропонували навчатись в ролі ревізора. Ця пропозиція зацікавила мене можливістю отримати новий досвід.

- Поділіться враженнями від процесу — як навчались і що входило у ваші обов’язки, як ревізора? 

На початку були сумніви, чи впораюсь із поставленими задачами. Було складно навчатись та виконувати завдання ревізора, але після перших налаштувань складнощі минули. Коли почався процес навчання виявилось, що все можливо. Після першої реєстрації почала ознайомлюватись з навчанням, а надалі ревізори мали відстежувати правильне відображення інформації на навчальній платформі.

Після проходження кожного модуля потрібно було заповнити анкету про його зміст та наповнення. Також, під час користування платформою, завжди була можливість зв’язатись з підтримкою академії для усунення технічних питань. Наприклад, у мене був випадок, коли під час складання тесту не відображався нуль у відповіді. Написала у підтримку і все виправили.

Також я запропонувала можливість навчального матеріалу, наприклад, офіційних законів, викладати в форматі, зручному для завантаження на комп’ютер. На початку дуже складно вивчати документи, зрозуміти зміст нормативів, ще й іншою мовою, тому для себе перекладала все в перекладачі. А якщо документ є на особистому пристрої, можна до нього швидко повернутись в будь-який час.

- Що найбільше сподобалося у курсі та яку користь отримали від навчання?

Курс сподобався. Наданої інформації було достатньо для розуміння принципів ведення бухгалтерського обліку в Польщі. Матеріал був зрозумілим, тому до тьютора не зверталась. Корисними були посилання на ресурси для отримання інформації про платників та практичні розповсюджені операції на польських підприємствах.

Інформація на курсі та іспиті була польською мовою і перелаштуватися спочатку було нелегко. Але ближче до кінця курсу вже приходить більше розуміння мови. Раджу студентам паралельно з навчанням або мати практику спілкування польською, або почати вивчати мову. Це полегшить сприйняття курсу.

- Чи сподобалося бути ревізором?

Бути ревізором виявилось досить цікаво та корисно. Одразу є можливість оцінити надану інформацію, як студент, та висловити свої побажання щодо покращень і вони будуть враховані.

- Ви склали іспит ACPM та вже маєте британський диплом. Які у вас плани на кар’єру та роботу на найближче майбутнє?

Отримання диплома було для мене ціллю навчання. Поки не вирішила, як буду використовувати знання, але після курсу розуміння щодо професії польського бухгалтера стало більше. Особливо допомогли практичні матеріали. Є уявлення про види бухгалтерських документів та програм, про вимоги до них.

Хотіла б ще опанувати МСФЗ в майбутньому. Конкретних планів щодо кар’єри не маю, але розумію, що економічна ситуація в Україні змінюється, тому хочу розвиватись та отримувати новий досвід.


Зазирніть у курс «Затребуваний бухгалтер в Польщі: основи та принципи бухгалтерського обліку простою мовою» та оцініть можливості оновленої платформи навчання на пробному модулі!

Рекомендуємо пройти:

Тест для пользователей Excel

Тест для пользователей Excel