Ольга Приходько про віру в себе та переваги онлайн-навчання

2019-01-03
2916

Наступна наша героїня не лише справжній професіонал своєї справи, а й прекрасна та суперова жінка, яка надихає оточуючих своєю енергією і мотивацією. Про особистий професійний шлях, враження від навчання та плани на майбутнє Олена Вікторівна розповіла в нашому інтерв’ю. Читаємо ;)

Посада: фінансовий директор

Закінчила курс: "IPFM: Професійний фінансовий директор"

Про усвідомлений вибір майбутньої професії

Я дуже полюбляла математику, адже ще в школі навчалася в математичному класі, проте мріяла стати перекладачем. Одного разу, коли мій дядько почув як я розмовляю англійською мовою, він сказав, що це трішки не моя спеціальність і вчитись на неї мені не треба (сміється - ред.). Розмірковуючи, яку професію мені обрати, я зрозуміла, що хочу стати бухгалтером. Моя бабуся працювала бухгалтером до 70-ти років і я вирішила піти по її стопах. Поступила і вчилася я в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка на економічному факультеті за спеціальністю “облік і аудит”. Я хочу сказати, що анітрохи не шкодую про своє рішення, адже я обрала професію яку люблю.

Про робочі обов’язки та кар'єрні досягнення

Вже 7 років я працюю фінансовим директором, до того я 6 років віддала професії головного бухгалтера. Останні 3 роки я працюю в компанії, що надає послуги з декларування товарів, які переміщуються через митний кордон України. Колишнім моїм місцем роботи була компанії, яка видавала фінансові гарантії. Зараз в мої обов’язки входить: контролювання роботи бухгалтерського відділу, ведення фінансової звітності, щомісячна підготовка управлінського звіту, написання бізнес-стратегій та бізнес-планів, переговори з партнерами.

Про рішення підвищити професійну кваліфікацію та процес навчання на курсі

Я давно хотіла підвищити власний професійний рівень, тому рішення щодо навчання прийняла усвідомленно. В цьому питанні, перш за все, для мене мотивацією було прагнення стати краще. Я хотіла довести іншим, а в першу чергу собі, що можу значно більше. Однак я не врахувала той момент, що поєднувати роботу і навчання буде настільки складно! Программа курса була непроста, але незважаючи на важкий матеріал, мені дуже сподобалася доступність в його поясненні. Вебінари були побудовані лаконічно, не було непотрібної інформації, викладачі відповідали швидко. Попри деякі складності, мені все ж таки вдалося закінчити програму. Вже в цьому місяці в мене вирішальний іспит. Скажу чесно, що я дуже хвилююся і намагаюся себе налаштувати на краще. Зараз я читаю профільну літературу та повторюю матеріали, які були на курсі.

Про переваги онлайн-навчання

Окремо хочу розказати про привілеї дистанційного формату навчання. Для людей, які дуже багато працюють та мають мало вільного часу, онлайн-навчання — найкращий вихід. Мені подобається те, що я могла вирішувати завдання коли забажаю. В студентські роки я була змушена завчасно будувати свій графік аби встигнути на урок, а зараз можу навчатися коли сама забажаю.

Про те, що необхідно фінансовому спеціалісту для професійного успіху

Я вважаю, що фінансовий спеціаліст повинен бути дуже уважним та постійно вірити у власний успіх. Треба регулярно вчитися, багато читати, вивчати іноземні мови та намагатися всебічно себе розвивати. Я розумію, що навчання вимагає багато витрат, але гроші в себе потрібно вкладати. Для того, щоб покращувати свій власний професіоналізм, перш за все, треба запастись терпінням. Досягти того, що в мене зараз є, я змогла завдяки вірі в себе та підтримці рідних.

Від усього колективу Фінансової академії “Актив” ми бажаємо, щоб всі мрії та плани на майбутнє у Олени Вікторівни збувалися.

Підготуйтеся до ефективної роботи на посаді CFO та отримаєте 5 британських дипломів на онлайн-курсі «IPFM: Професійний фінансовий директор»