Автор:

копірайтер проектів Фінансової академії Актив, Finassessment та Finrabota, UGC-редактор

Як склали іспит ДипІФР у грудні 2022: підсумки сесії та досягнення студентів

2023-02-13
575

Нарешті стали відомі результати зимової сесії ДипІФР, що відбулася 9 грудня 2022 року. Як пишуть на сайті глобальної асоціації ACCA, іспит успішно склали 41% кандидатів. Непоганий результат, якщо враховувати, що минулої зими він був на рівні 39%. До того ж на цій сесії деякі наші випускники складали іспит в незвичайних, складних умовах, але попри все досягли неабияких успіхів — 85% випускників впоралися із завданнями, а одна випускниця навіть потрапила до рейтингу ACCA Ukraine Top Achiever. 

У цій новині розповідаємо:

  • Як змінюється динаміка результатів іспиту ДипІФР
  • Що розповідають студенти про грудневу сесію ДипІФР 2022
  • Коли буде наступна сесія ДипІФР

Як змінюється динаміка результатів іспиту ДипІФР 

Останнього разу підсумки іспиту ми підводили після грудневої сесії 2021 року. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну, ми перестали навчати студентів з країни-агресора. Не всі українські студенти мали змогу скласти іспит. Тож, ми невимовно раді тому, що навіть у складних умовах бухгалтери та фінансові спеціалісти продовжують навчатись та досягають неймовірних успіхів на міжнародному іспиті. 

За останні 7 років, згідно з даними ACCA Global, результати іспиту тримались майже на одному рівні, і лише іноді цифри дивували різкими стрибками. Згадати хоча б неочікуваний 31% в грудні 2019-го, а потім різке зростання статистики до 49%. 

Ця ж зимова сесія загалом пройшла спокійно, але для нашої академії вона виявилася доволі успішною та навіть видатною. Якщо порівнювати з позаминулою сесією у грудні 2021-го, коли з іспитом впорались в середньому 75% наших випускників, цього року показник значно виріс. Серед них з’явилась перша Top Achiever — Наталія Іванова, випускниця курсу «ДипІФР.Гарантія», з чим ми її щиро вітаємо. 

Як саме пройшла сесія у грудні 2022 року і чим вона виявилась особливою можна буде дізнатись вже на найближчому вебінарі професора Наталії Остап’юк. А поки — поділимось враженнями та відгуками наших студентів. 

Що розповідають студенти про грудневу сесію ДипІФР 2022

Наталія Іванова, головний бухгалтер. Пройшла курс «ДипІФР.Гарантія», склала іспит на 75 балів та посіла 2-е місце у рейтингу ACCA Ukraine Top Achiever і 8-е у світі:

На іспиті думала лише про те, щоб була електроенергія. Писала іспит вдома, пощастило, що було світло та інтернет, завдячую рідним за допомогу, підтримку та віру в мене. Що стосується знань, не переймалась. Після Інтенсиву та настанов Наталії Остап’юк, у мене було розуміння, що я досить багато знаю і можу. На лекціях вона налаштовувала нас, що ми все зможемо. Також радила нічого не читати за день до іспиту. Ці настанови дуже допомогли, тому я досить спокійно йшла на іспит. 

Сам екзамен був складний. В першому завданні на консолідацію був баланс, я вважала що це трохи легше, ніж звіт на сукупний дохід, тому досить швидко розв'язала питання. Потім прочитала друге завдання та зрозуміла, що і тут я все знаю, головне, швидко писати. А вже під кінець іспиту у третьому завданні я вже не встигала по часу, тому написала лише пару речень з теорії та перейшла до четвертого завдання, як нас і вчила Наталія на Інтенсиві. Таймінг на іспиті дуже важливий. Якби я зачепилася за складне третє завдання, то можливо б не перейшла до 4-го і не отримала б такого високого результату. 

На іспиті я набрала 75 балів та увійшла у рейтинг ACCA Top Achiever — посіла друге місце в Україні та восьме у світі. Цей результат — здебільшого заслуга тьютора Наталії Остап’юк! Вона на лекціях все розкладала по поличках, радила, як розподіляти час на іспиті, давала цінні настанови. Тож, якщо до курсу у мене були поверхневі знання, наразі я маю диплом ДипІФР, впевнена у собі та планую шукати роботу.

Надія Ваніна, фінансовий директор — пройшла тренінг «ДипІФР.Інтенсив» та склала іспит з першої спроби:

Настрій на сесію був позитивний, не зважаючи на те, що не змогла віддатись навчанню на всі 100%. Готувалась до іспиту стрибками: то поринала у процес, то проходила поверхнево, але підтримка Наталії Остап’юк на Інтенсиві завжди виручала — я була впевнена, що складу іспит. День іспиту був трохи бентежним. Але я чітко дотримувалась всіх інструкцій, які давала нам Наталія з приводу планування часу на відповіді, і все вийшло. Складала іспит онлайн, дякувати Богу, світло було, інтернет був — всесвіт мені не заважав.

Завдання були в міру складними, як і потрібно для такого рівня екзамену. Трохи розгубилася, коли побачила консолідацію балансу, тому що по всім прогнозам мав був бути ЗСД (звіт про сукупний дохід) — останні дні готувалась до нього. Тепер розумію, що це була помилка — ніякі прогнози не повинні збити тебе зі шляху, треба бути готовим до всіх питань. 

Сам тренінг, наскільки я зрозуміла — це результат величезного досвіду Наталії Остап’юк в підготовці колег до подібних іспитів. Це видно за результатами нашої групи, яку готувала Наталія. Мені здається, що склали всі, хто наважився піти на іспит. Особисто для мене була дуже корисною порада з планування часу — розподіляти час так, щоб відповісти хоча б мінімально на кожне питання екзамену, тому що важливий кожен бал.

Вікторія Соколовська, бухгалтер — пройшла курс «ДипІФР.Гарантія» та успішно склала іспит на 66 балів:

Готуватись до грудневого іспиту почала ще в серпні. В той час я проходила другу частину курсу «ДипІФР.Гарантія». Саме тоді я відвідала вебінар Наталії Остап’юк з розбором червневої сесії та почала потрохи знайомитись з комп'ютерним тренажером АССА. А вже під кінець вересня почалося навчання на Інтенсиві. Дуже допомагали зустрічі серед тижня, де можна було ставити запитання по домашній роботі. А ще — телеграм-канал з постами, де на простих схемах пояснювали складні моменти.

Грудневу сесію я складала онлайн у знайомого айтішника, в якого вдома є генератор і Starlink))) З підключенням до іспиту були певні технічні труднощі, тому для мене екзамен почався пізніше, десь аж о 9:40, але головне, що я на нього потрапила. Сам екзамен пройшов спокійно, завдяки настановам нашого тьютора, я вже мала напрацьовану схему роботи із завданнями. 

Як на мене, екзамен був не дуже складним, хоча і були певні моменти, над якими треба було подумати. Мені здалось, що через весь іспит йшла тема нематеріальних активів, а це один із моїх найулюбленіших стандартів. Екзамен я склала з першої спроби, тому це реально, але потрібно готуватись, виробляти темп та напрацьовувати навички роботи у програмі Pearson VUE. Щоб скласти іспит, також потрібна дисципліна, бажання здати. І тьютор. Перед іспитом на останній зустрічі Наталія дала нам поради, як себе організувати на екзамені, як не панікувати, як розподілити час. І якщо навіть ми чогось не будемо знати, не засмучуватись, а йти далі.

Коли буде наступна сесія ДипІФР

Всіх студентів, що успішно склали іспит, ми щиро вітаємо з цим успіхом та престижним дипломом ACCA! А всім, хто планує відвідати літню сесію ДипІФР, нагадаємо, що вона відбудеться 9 червня 2023 року. Але записатись на цей іспит треба заздалегідь:

  • крайній термін реєстрації у ролі студента АССА — 10 квітня;

  • запис на іспит відкритий до 1 травня.

Термін обробки документів при першій реєстрації в АССА сягає 10 днів, тож треба вчасно реєструватись в ролі студента, щоб встигнути подати заявку на іспит.

Підготуйтесь до іспиту ДипІФР на онлайн-курсах академії разом із тьюторами-практиками. Оберіть курс, що вам підходить, реєструйтесь та отримайте доступ до першого заняття безкоштовно!

Рекомендуємо пройти:

Тесты DipIFR(rus)

Тесты DipIFR(rus)