Автор:

головний редактор блогу Фінансової Академії Актив, креатор email-розсилок

Що вивчати після диплома ДипІФР-рус

Що вивчати після диплома ДипІФР-рус

2022-07-08
287

Нещодавно пройшла чергова сесія ДипІФР-рус від АССА і, поки всі її учасники чекають на результати, ми підготували матеріал-підказку про те, куди власникам диплома ДипІФР-рус можна рухатися далі. Шість тижнів очікування буде цілком достатньо для того, щоб скласти новий план професійного розвитку на найближчий рік. Якщо до кар'єрного списку не входить складання 12 іспитів та отримання повної кваліфікації ACCA, то можна взятися за інші не менш цікаві напрямки.

В останньому звіті Всесвітнього економічного форуму виділили 15 навичок, які стануть у пригоді фахівцям, які хочуть залишатися затребуваним та продовжити будувати успішну кар'єру найближчими роками. Крім м'яких навичок, до списку входять такі жорсткі навички як: аналітичне мислення та інновації, навчання, комплексне вирішення проблем, системний аналіз, моніторинг та контроль технологій. У цьому матеріалі є 3 картки-орієнтири сертифікаціями, які дозволять отримати подібні навички.

Комплексне вирішення проблем

Комплексне вирішення проблем допоможе розвинути диплом CIMA. Це другий щабель у розвитку кваліфікації фінансового менеджера у рамках програм CIMA. Програма CIMA розроблена для економістів, фахівців з управлінського обліку, фахівців бюджетного департаменту, фінансових менеджерів, бухгалтерів та менеджерів, які бажають стати спеціалістами акредитованими Інститутом присяжних бухгалтерів з управлінського обліку (CIMA). Але її можуть вивчати також маркетологи, власники бізнесу та аудитори.

Головна особливість: кваліфікація CIMA вчить розглядати фінансові питання з погляду комерції. Вона вчить акцентувати увагу не на прибутку як самоцілі, а на стратегічному обліку та фінансовому менеджменті для успішної роботи проекту/компанії. Отримати диплом CIMA можуть лише власники сертифікату CIMA Cert PM (rus). До його отримання можна підготуватись у нашій академії за 395 годин на курсі «CIMA. Гарантія».

Аналітичне мислення та інновації

Ці навички може допомогти розвинути підготовка до сертифікації фінансового аналітика Chartered Financial Analyst (CFA). Також документ виступає підтвердженням знань в інвестиційній сфері та володіння англійською. Його власник точно зможе похвалитися швидкістю ухвалення рішень, оскільки на іспитах допустимий час на обробку завдання — 90 секунд.

Фінансовий аналітик вивчає поточну діяльність, кредитну та інвестиційну політику, а також фінансові потоки компанії загалом. На основі аналізу даних він дає рекомендації щодо покращення робочих процесів, а також пропонує варіанти зміни стратегії компанії у довгостроковій перспективі. Тобто фінансовий аналітик — один із ключових співробітників компанії, досвід та знання якого керівники готові добре оплачувати.

Системний аналіз, використання, моніторинг та контроль технологій

Впродовж останніх років функції фінансистів почали сильно розмиватися. Аналітики стали виконувати роботу фінансистів та помітно витісняти їх на ринку. Все через те, що в кризовий період управлінці хочуть відстежувати стан компанії та впливати на нього в режимі реального часу.

Фінансові аналітики входять до ТОП-3 вакансій 2022 року. Щоб зберегти свої позиції, фінансовим фахівцям необхідно освоювати аналітичні інструменти. Тепер не достатньо просто збирати звіти. Щоб заробляти гідно, потрібно навчитися «добувати» інформацію про потенційні точки зростання компанії. Навички системного аналізу, а також вміння використовувати програми обробки великих масивів даних забезпечать затребуваність на ринку праці у довгостроковій перспективі.

Яким би не був наступний крок після диплома ДипІФР-рус, головне продовжувати рухатись далі, розвиватись у професії та суміжних сферах, щоб відповідати мінливим вимогам ринку.

Оберіть найбільш прийнятну програму, щоб доповнити кваліфікацію, не залишаючи офіс! Зареєструйтесь та пройдіть 1-й урок будь-якого курсу безкоштовно!

Рекомендуємо пройти:

Тест по макросам в Excel

Тест по макросам в Excel