Спілкувалася:

головний редактор блогу Фінансової Академії Актив, креатор email-розсилок

Вікторія Соколовська: впевнена, що з дипломом ДипІФР я знайду роботу бухгалтера з МСФЗ

2023-04-26
264

Посада: бухгалтер

Пройшла курс: ДипІФР.Гарантія

Вікторія Соколовська працювала бухгалтером у різних компаніях і жодного разу не стикалась із МСФЗ на практиці. Але жага до знань та бажання отримати цікаву роботу в одній з компаній Великої четвірки все ж таки спонукали її записатись на курс  «ДипІФР.Гарантія». Тепер у Вікторії є повне розуміння, як працювати з міжнародним обліком і британський диплом від ACCA та впевненість в отриманні роботи. В інтерв’ю випускниця розповіла, як пройшло її навчання на курсі, та поділилась враженнями від грудневої сесії ДипІФР.

Зараз в декретній відпустці, але продовжую працювати та навчатись

Мені 34 роки. Я мама двох чудових дітей сина Артема (8 років) і доці Тетянки (1 рік). Зараз у декретній відпустці. До відпустки працювала бухгалтером ресторану Gosti у передмісті Луцька. Також віддалено вела облік навчальних курсів з ІТ у Мелітополі та Сіверськодонецьку. До цього працювала в компанії «IT Step» у Луцьку головним бухгалтером з функцією фінансового директора. Веду ФОП чоловіка. 

Цікавилась і раніше міжнародним обліком, але вивчати МСФЗ почала лише в академії

Навчання для мене — це рух і розвиток себе. Тому я завжди намагалась вчити щось нове і цікавилась нюансами своєї професії. Ще під час роботи в«IT Step» зацікавилась міжнародним обліком. Його в нашій філії не було, а мені хотілось вчитись і рости. Спробувала розібратись сама та якось не дуже пішло. 

У нашому місті почали відкриватись фірми з іноземним капіталом. Мені запропонували цікаву роботу в ІТ-компанії, але, на жаль, на той момент я не знала МСФЗ 15, і тому на роботу до них не потрапила. Ось тоді я вирішила вивчити МСФЗ, щоб мати можливість розвитку себе, як фахівця вищої категорії. 

На курсі отримала гарну базу знань з МСФЗ, а практика напрацьовується

До курсу «ДипІФР.Гарантія» придивлялась ще з часів пандемії Covid. Але все мені не вистачало часу. Коли пішла на роботу бухгалтером до ресторану, стало більше часу. Тоді вирішила, що зможу поєднати сім'ю, навчання та роботу. Саме той момент, що є живе спілкування з викладачами та їхня підтримка, мене і переконало йти вчитись. Плюс сподобався віддалений формат навчання. 

МСФЗ почала нормально вивчати лише на курсі в академії. Хоч в певних моментах і було важко, бо наші національні стандарти мало використовують для обліку «гудвіла», «фінансових активів» чи «фінансових зобов'язань». Але було дуже цікаво розібратись і було неймовірно круто, коли в мене це виходило. Свої знання оцінюю як достатні для роботи бухгалтера, де використовують МСФЗ після завершення навчання.

Думаю, що найближчим часом оновлю своє резюме і спробую почати працювати бухгалтером з МСФЗ. Я отримала гарну базу знань, а практика напрацьовується, тому впевнена, що роботу з МСФЗ я знайду.

Найбільше сподобалась форма викладення матеріалу та можливість призупиняти курс

На курсі не було води або зайвих зауважень, підтримка студентів завжди була на висоті. Навчання проходило переважно спокійно. У графік намагалась вкладатись, але і брала «заморозки», бо різні ситуації траплялись у житті та на роботі. І це ще один плюс у навчанні в Академії — можливість призупиняти курс та займатись у зручний час.

Додатковим матеріалом з інших сайтів я зовсім не користувалась. Матеріалів в навчальній програмі та в конспектах вистачало для опрацювання теми. До тьютора часом зверталась, коли щось не розуміла в домашньому завданні. До певного стилю написання завдань треба звикнути, бо часом це могло збити з пантелику.

В кожній частині курсу заглиблювалась у МСФЗ та теми іспиту

Частина курсу МСФЗ підійде тим, хто ще нічого не знає про міжнародні стандарти. Вона дає основу для подальшого вивчення стандартів. Матеріал викладений дуже систематично і є можливість передивлятись в будь-який зручний час.

Другий модуль навчання ДипІФР дає місцями більш практичні знання. Тут вже має бути хоча б мінімальне розуміння того, що таке МСФЗ. Задачі, як на мене, місцями були складніші та більш наближені до реальних. В одному з модулів є навіть можливість самому спробувати зробити трансформаційний баланс. При чому, його перевірять і пояснять помилки. В цьому розділі навчання певно найбільше справило на мене враження. 

Ну, і третій розділ — це «ДипІФР.Інтенсив». Тут окрема подяка нашому тьютору Наталії Остап’юк. Вона просто запалює людей навколо себе. І тобі хочеться вчитись, і ти просто отримуєш задоволення, що те, що тобі колись було важко, виявляється простим, як таблиця множення. Плюс психологічна підтримка і поради, що робити, коли не виходить. Це просто неоціненно. Усім, хто колись захоче складати екзамен АССА, буду радити йти на інтенсив. 

Грудневу сесію складала онлайн у знайомого айтішника, в якого вдома є генератор і Starlink

Готуватись до грудневого іспиту почала ще в серпні. Тоді відвідала вебінар Наталії Остап’юк з розбором червневої сесії, і почала потрохи знайомитись з комп'ютерною програмою Pearson VUE, в якій проходить іспит. А вже під кінець вересня почалося навчання на Інтенсиві. Дуже допомагали зустрічі серед тижня, де можна було ставити запитання щодо домашньої роботи. А ще — телеграм-канал з постами, де на простих схемах пояснювали складні моменти.

Грудневу сесію я складала онлайн у знайомого айтішника, в якого вдома є генератор і Starlink))) З підключенням до іспиту були певні технічні труднощі, тому для мене екзамен почався пізніше, десь аж о 9:40, але головне, що я на нього потрапила. Сам екзамен пройшов спокійно, завдяки настановам нашого тьютора, я вже мала напрацьовану схему роботи із завданнями. 

Як на мене, екзамен був не дуже складним, хоча і були певні моменти, над якими треба було подумати. Мені здалось, що через весь іспит йшла тема нематеріальних активів, а це один із моїх найулюбленіших стандартів. 

Щоб скласти іспит з першої спроби, важливі дисципліна, навички роботи у програмі й, звичайно, тьютор

Екзамен я склала з першої спроби на 66 балів. Його реально скласти з першого разу, але потрібно готуватись, наробляти темп та напрацьовувати навички роботи у програмі Pearson VUE. Щоб скласти іспит, потрібна також дисципліна і бажання — це основне. А ще, певно, любов до того, що робиш, і задоволення від того, що нарешті зрозумів те, що колись здавалося важким. 

І тьютор. Перед іспитом на останній зустрічі Наталія дала нам поради, як себе організувати на екзамені, як не панікувати, як розподілити час. І якщо навіть ми чогось не будемо знати, не засмучуватись, а йти далі. 

Для мене курс ДипІФР — це можливість вивчити щось нове і влаштуватись на цікаву роботу

Курс «ДипІФР.Гарантія» підійде для бухгалтерів, які хочуть поглибити свої знання МСФЗ і підтвердити це дипломом. А також буде корисний початківцям, які ще нічого не знають в МСФЗ. Курс допоможе налаштуватись поступово до вимог обліку, які відмінні від українських ПСБО.

Для мене курс ДипІФР — це можливість вивчити щось нове і влаштуватись на цікаву роботу. Дуже багато роботодавців у своїх вакансіях зазначають у вимогах до кандидата наявність диплома ACCA. Тому думаю, що це вагомий привід для складання цього екзамену. Наразі хочу спробувати отримати роботу в KPMG Ukraine або Ernst & Young. А студентам бажаю ніколи не зупинятись на шляху до вивчення чогось нового та цікавого! 


Пройдіть повну програму вивчення МСФЗ та підготовки до іспиту ДипІФР у власному режимі з підтримкою тьюторів. Запишіться на курс «ДипІФР.Гарантія» та перегляньте перші 3 уроки безкоштовно!

Рекомендуємо пройти:

Тесты DipIFR(rus)

Тесты DipIFR(rus)