Спілкувалася:

копірайтер проектів Фінансової академії Актив, Finassessment та Finrabota, UGC-редактор

Людмила Єрьоміна: курс польської мови допоміг у подальшому вивченні бухобліку Польщі

2023-04-07
5009

Посада: бухгалтер

Пройшла курси:

«Польська мова для бухгалтерів: від алфавіту до професійної лексики за 30 днів» 

«Затребуваний бухгалтер в Польщі: основи та принципи бухгалтерського обліку простою мовою»

Людмила Єрьоміна — бухгалтер з України. Як і більшість колег, вона переїхала до Польщі через повномасштабне російське вторгнення, і тепер планує продовжити кар’єру в Європі. Саме для цього Людмила пройшла в академії два курси: з польської мови та бухгалтерського обліку, і прагне отримати міжнародний диплом. Вона вже спробувала свої сили на іспиті ACPM і, поки очікує результати іспиту, поділилась з нами в інтерв'ю, як пройшло її навчання та наскільки курси допомогли їй наблизитися до професійної мети.

- Людмила Сергіївна, розкажіть трохи про себе та свій професійний шлях. Де зараз живете та чим займаєтесь?  

Зараз живу у Польщі, переїхала нещодавно. До цього жила та працювала в Україні. В професії бухгалтера вже понад 17 років. Після закінчення Київського славістичного університету, навчалась на факультеті «Фінанси», розпочала кар'єру бухгалтера в Україні. Працюю з 2006 року. Перше місце роботи бухгалтера було на виробничому підприємстві ЗАТ «Сантехніка ЗАЗ». Але найбагатший досвід у бухгалтерії я здобула, працюючи провідним бухгалтером на запорізькому підприємстві важкого кранобудування.

- Ви пройшли курс з польської мови. Як обирали курс та з якою метою йшли на навчання? 

Пройшла курс «Польська мова для бухгалтерів» для подальшого вивчення бухгалтерського обліку у Польщі. Звернулася до академії Актив, бо знала про вашу компанію вже давно, ще коли працювала на минулому підприємстві, тому довіряла вашому професіоналізму.

- Як пройшло ваше навчання і що було найефективніше для вас в цьому курсі?   

Навчання пройшло з користю. На початковому етапі виникали невеликі складнощі з вимовою, але завдяки викладачеві Оксані Івановій, вдалося відпрацювати правильну вимову. Викладач акцентувала на потрібних наголосах в словах, були вправи на розуміння та закріплення вивчених термінів і граматики, а також сподобався її запальний та позитивний підхід.

- Який рівень польської мови був до навчання і наскільки вдалося його підвищити? 

Рівень польської в мене був дуже низький до навчання, я не могла розібрати жодної фрази. Після навчання вдалося прокачатися у спеціалізованій бухгалтерській професійній лексиці, а також з’явилося розуміння та сприйняття на слух польської мови. Залишилось все відпрацьовувати на практиці, зараз все це в процесі. 

- Розкажіть про другий курс «Затребуваний бухгалтер у Польщі». Що було вирішальним у виборі курсу? 

 Курс «Затребуваний бухгалтер в Польщі» обирала цілеспрямовано, бо маю плани працювати за фахом в цій країні. Упевнена, що інформація, яку рекомендували на курсах, мені дуже допоможе в майбутньому.

- Як пройшло навчання і що найбільше сподобалося в курсі з бухобліку? 

На курсі відпрацьовували ситуації, які можуть виникнути під час робочого процесу в польській бухгалтерії. Вивчали додаткову спеціалізовану лексику. Найбільше сподобалося в навчанні щире бажання викладача Наталії Хоцької вкласти у студента знання, які допоможуть у подальшому розвитку в професії. А також доступність курсів, тобто зручний формат навчання, що можна займатись в будь-який вільний час. Також були дуже корисні різного виду завдання і проходження тестів.

- Наскільки мовний курс допоміг у вивченні польського бухгалтерського обліку? 

Мовний курс дуже допоміг мені у проходженні курсу з бухгалтерського обліку. Усі теми були доступні та зрозумілі.

- Нещодавно ви складали іспит ACPM з бухобліку Польщі. Як все пройшло? 

З початку навчання планувала складати іспит, хотіла отримати міжнародний сертифікат. Мені дуже сподобалася організація проведення онлайн-іспиту АСРМ. Не було ніякої нервозності та поспіху, не було зайвих думок, ніщо не заважало зосередитись. Часу для проходження іспиту було достатньо. Усі питання та практичні завдання були безпосередньо з пройденого курсу.

- Яким фахівцям ви б порадили пройти ці курси та для якої мети? 

Ці курси порадила б бухгалтерам-практикам. Курси повністю практичні та дозволяють відразу ж застосувати нові знання в роботі. Під час навчання можна освоїти величезний пласт професійної лексики, можливість вирішувати робочі завдання у польськомовному середовищі.

- Чи є у вас плани на роботу та кар'єру на найближче майбутнє?

Планую оновити кваліфікацію бухгалтера, отримати нові знання, щоб мати законне право працювати бухгалтером у Польщі та інших країнах Європи. Після проходження курсу з польського бухобліку відчуваю сили для подальшої реалізації своїх професійних планів.

Почати шлях до кар’єри в Польщі можна як з вивчення мови, так і з проходження курсу бухобліку. В нашій академії ви можете поєднати ці важливі складові. Запишіться на курс «Затребуваний бухгалтер в Польщі», який викладають двома мовами, та отримайте ще й мовний курс у подарунок!

Рекомендуємо пройти:

Тест СIМА Р2

Тест СIМА Р2