Автор:

головний редактор блогу Фінансової Академії Актив, креатор email-розсилок

Академія переходить на нову LMS: що це дає студентам, тьюторам та партнерам

2023-02-09
333

Попри складні часи, ми продовжуємо розвиватися та робити все, щоб нашим студентам було зручно навчатись. Тож у 2023 році ми запускаємо нову LMS-платформу для навчання, в якій врахували побажання студентів, спростили роботу тьюторів та додали можливості для наших партнерів. Чому ми вирішили змінити LMS, що з’явилось новенького на порталі навчання та коли все це побачать наші студенти — розповідаємо разом із методистом академії Оксаною Бурмістровою.

  • Що таке LMS та чому ми вирішили перейти на нову систему
  • Для студентів: 4 мови профілю, дашборд, сертифікати
  • Для викладачів: статистика з проходження курсів та успіхів студентів
  • Які можливості для партнерів
  • Хто вже навчається на новій LMS і коли її всі побачать

Що таке LMS та чому ми вирішили перейти на нову систему

LMS, або learning management system, дослівно перекладається як система управління навчанням. Якщо по-простому — це наш онлайн-портал, на якому навчаються студенти: переглядають вебінари, виконують завдання, спілкуються з тьюторами. На цій платформі у кожного студента є власний кабінет, де зберігається історія їхнього навчання. 

- З моменту створення академії, наша команда постійно працювала над покращенням порталу навчання, — розповідає методист Оксана Бурмістрова.

Останні глобальні зміни були у 2020 році — ми доробили функціонал платформи та додали навігатор для зручності користування. Але технічне рішення, на якому була розроблена стара LMS, було не надто гнучке і не дозволяло налаштувати деякі процеси під нашу специфіку. Тож минулого року ми вирішили повністю перейти на нову LMS, яка буде враховувати всі побажання студентів. 

Перехід на новий портал відбувається у кілька етапів. Минулого літа ми запустили тестове рішення нової LMS, а восени на ній вже почали навчатись перші студенти-ревізори. 

Перед ревізорами стояло 2 завдання:

  • оцінити курс, на якому вони навчались; 

  • перевіряти зручність і швидкість платформи, виявляти технічні помилки («баги») і пропонувати, як зробити LMS ще краще.

Для ревізорів ми розробили спеціальну кнопку з жучком, натиснувши на яку вони могли швидко повідомляти нам про помилки на платформі, а ми їх оперативно виправляли. Також наші ревізори заповнювали проміжні анкети, де писали власні побажання щодо вдосконалення платформи. Це була цікава робота зі спільного створення зручної LMS, яка наразі повністю налаштована під бажання та потреби студентів.

Що ж нового з’явилося на порталі для студентів, тьюторів та партнерів? Розглянемо окремо.

Для студентів: 4 мови профілю, дашборд, сертифікати

Особистий кабінет студента зазнав кардинальних змін. На головному екрані студент бачить свій прогрес у навчанні, важливі повідомлення та графік навчання. І може одразу перейти до матеріалів курсу. 

Що ще нового з’явилось:

  • Мова профілю — тепер її можна змінювати. Студент може обрати одну з 4-х мов інтерфейсу: українську, польську, англійську чи російську. Більшість студентів, що навчаються на курсі з бухобліку Польщі, одразу переводять профіль на польську, щоб швидше звикнути до нової мови.

  • Дашборд зі статистикою — це перше, що бачить студент в особистому кабінеті. На дашборді легко відстежувати особистий прогрес у навчанні: скільки вже пройдено уроків, тестів, завдань, і скільки ще залишилось до фінішу. Також видно, який курс вже пройдено — цього не було раніше. 

  • Графік навчання — є детальна розбивка за датами та пройденими модулями, а на календарі підсвічуються дати найближчих іспитів.

  • Відео. Після перегляду лекції можна оцінити урок, наскільки він був цікавим. Та позначати відео як переглянуте. Тепер буде легше орієнтуватись у списку лекцій у модулі — що пройдено, а що ще залишилось переглянути.

  • Результати тестів. Одразу після проходження тесту можна побачити неправильні відповіді, над якими ще треба попрацювати. А в розділі модуля відображатиметься найліпший результат, який студент отримав за цей тест. Якщо результат нижче 80 балів, буде запропоновано його перездати, щоб перейти на наступний модуль.

  • Сертифікати зберігаються в окремому розділі. Раніше, щоб отримати сертифікат після проходження курсу, треба було писати адміністратору, а посилання на документ приходило на пошту. Іноді лист потрапляв у спам і все це було дуже незручно. Зараз сертифікат автоматично завантажується в особистий кабінет студента після складання підсумкового тесту, і зберігається там постійно. У майбутньому таким самим чином можна буде отримувати дипломи ACPM після складання офіційних іспитів. 

  • Запис на іспит — як і раніше, студенти зможуть самостійно зареєструватись на іспит ACPM в особистому кабінеті. Але тепер все стало набагато простіше та швидше. Для реєстрації на іспит треба: 

  1. Натиснути в боковому меню кнопку «Заявка на іспит»; 

  2. Обрати в розкладі зручну дату іспиту (дати будуть підсвічені у кожному місяці);

  3. Заповнити форму та завантажити скан документа, що посвідчує особу. 

Протягом 2 діб заявку буде розглянуто і прийде повідомлення про запис на іспит. 

  • Спілкування з тьюторами та адміністраторами перейшло у зручний чат. Щоб написати адмінам чи викладачу, треба натиснути на значок «літачка» в верхньому правому куті та перейти у відповідний розділ в чаті. 

  • Рейтинг студентів. На курсі можна отримувати бали за навчання та змагатись з іншими студентами за місце у рейтингу. У балах враховуються результати тестів та швидкість проходження модулів. Тож, чим скоріше рухається студент курсом, тим вище його рейтинг. Переглянути бали можна на сторінці курсу або на головній особистого кабінету — у дашборді. 

Для викладачів: статистика з проходження курсів та успіхів студентів

Принцип взаємодії тьютора зі студентами не змінився. Але з’явились нові зручності у роботі на порталі, а особистий кабінет викладача став візуально приємнішим.

Що нового з’явилось для викладачів:

  • повідомлення про перевірку завдання — нагадуватиме тьютору вчасно перевірити завдання, відповісти на питання студентів і нічого не пропустити;

  • звіт на пошту — в ньому буде зібрана інформація про всі повідомлення від студентів за добу;

  • статистика з курсів — тьютор зможе бачити прогрес у кожному курсі, на якому викладає: скільки перевірено завдань і повідомлень;

  • успіхи студентів: викладачу також буде відкрита статистика з навчання студентів, яких він особисто веде — скільки вони пройшли модулів, коли завершать навчання.

Які можливості для партнерів 

Наразі ми також розробляємо кабінет для компаній-роботодавців. Як тільки він буде готовий, будь-яка компанія чи рекрутингова агенція, що шукає фінансових фахівців, зможе зареєструватись на порталі як партнер. Після чого матиме можливість із власного кабінету самостійно розміщувати вакансії, переглядати резюме студентів та комунікувати з ними щодо пропозицій по роботі.

- Поки ми реалізовуємо цю можливість через сповіщення, — розповідає методист. — Наприклад, нещодавно наші польські партнери запропонували термінові вакансії для кадровиків та бухгалтерів у Польщі. Ми розіслали на порталі повідомлення студентам, які навчаються на курсах польського напрямку. Кожен з них мав змогу відгукнутись на вакансію, а саме — отримати контакти роботодавця та зв’язатись з ним самостійно. В майбутньому ми розробимо окремий розділ з вакансіями, де студенти зможуть відгукуватись на вакансії та відправляти свої резюме роботодавцям, не виходячи з порталу навчання. 

Ось кілька вакансій з тієї розсилки: 

Поки ми розробляємо кабінет для роботодавців, наші студенти отримують пропозиції роботи у вигляді сповіщень на порталі навчання

Хто вже навчається на новій LMS і коли її всі побачать

Перехід на нову LMS технічно непростий, тому поки що до неї підключаються лише нові студенти. Але згодом на оновлений портал навчання зможуть перейти, за бажанням, й інші студенти. Від чого залежить перехід, розповідає методист Оксана:

- Нова LMS розроблена повністю під нашу специфіку, з урахуванням запитів та потреб студентів. Але повністю на неї ми ще не перейшли. Бо багато студентів проходять курси вже не перший рік на старій платформі. Там у них зберігається вся їхня інформація з проходження тестів, виконання завдань, історії листування з тьюторами та адмінами. Тому поки що на оновленій LMS навчаються лише нові студенти курсів польського напрямку, а також ті, хто побажав пройти курс з МСФЗ українською мовою. 

В майбутньому ми плануємо перекласти інші наші курси українською. Їх також можна буде проходити вже на новому порталі. А ті студенти, хто зараз проходить комплексні курси, наприклад, фінансового директора, теж зможуть завершити навчання на курсі МСФЗ на новій LMS. Поки триває перехідний етап, але ми працюємо над тим, щоб інші студенти також мали можливість перейти на нову платформу навчання.

Бажаєте першими побачити нову LMS та особисто протестувати її можливості? Реєструйтесь на будь-який курс польського напряму та отримайте доступ до першого модулю безкоштовно.

Рекомендуємо пройти:

Тест по внутреннему аудиту

Тест по внутреннему аудиту